Zunanja razsvetljava za dom

Vhod

Urejenost vhoda je vizitka vašega doma. Iz tega razloga, ne le da mora biti dobro viden v temi, ampak mora tudi dobro izgledati. Osvetlitev vhoda ima več nalog; določa navidezno mejo med zasebnimi in javnimi površinami, tako se nepovabljeni gostje ne bodo znašli pred vašimi vrati. Dovolj svetlobe zmanjša tveganje za vlom, ter opozarja na prepreke kot so stopnice ali robniki.

Dvorišče

Pri osvetlitvi dovoznih cest in dvorišč moramo najprej izpolniti funkcionalne zahteve. Varnost je na prvem mestu. Ne smemo pozabiti tudi na estetiko. Osvetlitev dovozov ima orientacijski namen. Dovoze površine morajo biti jasno osvetljene, tako da so ovire hitro opazne, izogniti se moramo bleščanju.

Balkon

Lepo urejen balkon lahko hitro postane prijeten kotiček za oddih v poletnih mesecih. Seveda pa najprej potrebujemo udoben naslonjač in nekaj balkonskega rastlinja. Če želite ustvariti prijeten domač ambient potrebujete primerno osvetlitev balkona. Prava osvetlitev nam omogoča opravljanje želenih aktivnosti v temnejših delih dneva. S kombinacijo stenskih in ostalih luči ustvarimo prijetno svetlobo in sproščen ambient.

Zadnji trendi dajejo velik poudarek na osvetlitev stenskih površin, kar daje občutek dnevne sobe. Opremite svoj balkon smiselno. Uporabite svetilke, ki so pomembne za splošno osvetlitev, branje ali delo; a hkrati ne pozabite na dekorativne poudarke.

Terasa in vrt

Pravilno izbrane in premišljeno pozicionirane vrtne svetilke lahko spremenijo vaš vrt v odličen prostor za preživljane poletnih večerov. Dobro osvetljena terasa ali vrt se lahko uporabijo kot drugi dnevni prostor v poletnih mesecih, v hladnih dnevih pa nudijo čudovit pogled in optično povečavo notranjosti.